Karczma "DZIURNOWKA"

Menu

Karczma prowadzi jadłospis według pór roku.

Tworząc jadłospis gospodarze Karczmy powrócili do rodzinnych tradycji, babcinych przepisów, a tym samym do dobrych smaków i do ekologicznej kuchni. Bogaty jadłospis powstał w oparciu o pory roku, ale wszystkie potrawy dostępne są przez cały rok.

Nasza specjalność:
  • Koryto głodnego wilka
  • Niecka pierogów,
  • Zupa z baraniny,
  • Comber barani,
  • Rosół z koguta z siekanymi kluskami,
  • Pierś z kury, po wiejsku, duszona w śmietanie,
  • Cielęcina w zaprawie śliwkowej z rusztu,
  • Wykwintne roladki z cielęciny,Kluski.

 

Nawet najwięksi znawcy podniebienia
Doczekają się tutaj spełnienia
Bo mamy potrawy regionalne
Tradycyjne i oryginalne
Co jeszcze można dodać do tego
Chyba już tylko Życzyć
„SMACZNEGO”

 

powrót