Karczma "DZIURNOWKA"

Menu

Karczma prowadzi jadłospis według pór roku.

Tworząc jadłospis gospodarze Karczmy powrócili do rodzinnych tradycji, babcinych przepisów, a tym samym do dobrych smaków i do ekologicznej kuchni.

Nasze specjalności:
  •  Oscypek z żurawiną
  •  Prozioki z masłem czosnkowym
  • Tatar z polędwicy wołowej z siekanymi ogórkami, pieczarkami i cebulką
  • Rosół z barana z mięsem i ziemniakami podawany w kociołku
  • Hauski z mięsem podawane z barszczem
  • Rydze na plackach ziemniaczanych
  • Pierś z kaczki w aromatycznym sosie śliwkowym na kluskach z buraczkami
  • Schab po góralsku w kapuście z ziemniakami opiekanymi
  • Sezonowa Jagnięcina

 

Nawet najwięksi znawcy podniebienia
Doczekają się tutaj spełnienia
Bo mamy potrawy regionalne
Tradycyjne i oryginalne
Co jeszcze można dodać do tego
Chyba już tylko Życzyć
„SMACZNEGO”

 

powrót